Z prvej ruky dnes

10. januára 2013, akoty, Nezaradené

Ušla im podstata.

 

 

Páni Hrabko, Madej vs. Poliačik.

Téma:  Zvolanie schôdze NR SR…

Debata celkom trápna: p. Madej nepustil k slovu nielen opozičného partnera, ale ani moderátora a p. Poliačik mu zato skákal do reči, aby sa vôbec dostal k slovu, za čo ho p. Madej kritizoval a p. Hrabko do toho tiež hovoril v snahe zastaviť tú lavínu Madejových slov.

 

 

 

 

 

Jeden sa snažil obhájiť prezidentov čin a ten druhý zas ho kritizovať za neoprávnenosť až trestný čin(?).

Trvalo to skoro pol hodiny, ale stačilo to povedať 6 vetami, ktorých vyslovenie alebo prečítanie zaberie asi jednu minútu:

 

Prezident nevymenoval Čentéša. Ten si za to môže sám, lebo jeho vina nie je v tom, že či už chtiac alebo nechtiac skartoval nejaké papiere, ale v tom, že o tejto skutočnosti verejne klamal a až na druhý pokus sa priznal, že to urobil on. Takže okrem pochybenia ešte aj klamstvo a slabošstvo priznať si vinu. Nie je teda predpoklad,  že vo funkcii generálneho prokurátora by sa nezachoval podobne. Ono totiž nie je jedno, čo, ako a kedy sa povie alebo aj nepovie – právnici o tom vedia svoje.  Pán Čentéš asi ešte neobjavil, že najlepšia výhovorka je pravda.

A opozícia? Znova si nakakala do gatí. Argumentovať tým, že aj p. prezident má chyby, lebo kedysi nebol prezidentom… Opozícia tu bačovala 2 a štvrť volebného obdobia; času až-až; teraz bačujú iní. Ťeraski som majorom.