Založ si blog

Tzv. Tretia strana

Koho týmto chcú osloviť volební aktivisti? Keby 23.2.2016 nezahviezdil v správach pán Vavrinčík, volebný aktivista, ani by som nevedela, že existuje.

Na vygúglenej stránke sa dozvedám: Hráme o veľa. Totiž tou hrou myslia blížiace sa voľby do NR SR. Mne to teda ako hra vôbec nepripadá, iba ak MONOPOLY. Áno, to prirovnanie by sa hodilo. Vlastne hra o peniaze, o balík, o najväčší balík. A ešte aj by prijali peniaze na ich kampaň. Kampaň o kampani o hre o veľa.

Najviac mi zarezonovalo jeho vyjadrenie zo stránky TVnoviny.sk:

Takže podľa pána aktivistu neúčasť na voľbách mení aj volebnú matematiku a ovplyvňuje rozdeľovanie hlasov. “Vo výsledku tak riskujete, že pomôžete niekomu, kto si to podľa vás vôbec nezaslúži.”

Pán aktivista, prosím, mohli by ste mi vysvetliť – a zdá sa mi, že by to aj iných zaujímalo, veď by pokojne mohli stráviť tú sobotu inak – podľa ktorého paragrafu, odseku, písmena Zákona 180/2014 a ako môžem pomôcť nejakej strane k dosiahnutiu mandátov tým, že nepôjdem voliť? Lebo, prepytujem, niekto mi tu chce húpať mozog.

V nadpise som dala otázku, koho chcú osloviť? Nuž, jasné je, že tých, ktorí

  • ani netušia, že existuje nejaký volebný zákon, teda: Zákon č. 180/2014 Z. z. z 29. mája 2014 o podmienkach výkonu volebného práva a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 356/2015 Z. z.
  • tých, ktorí tušia, že voľby, rozdelenia mandátov a pod. upravuje nejaký zákon, ale v živote ho nečítali alebo čítať nechcú a ani nebudú
  • tých, ktorým je jedno ako sa rozdelia hlasy ale „voliť sa musí“ alebo „je to naša povinnosť“ je ich krédo zažité či zdedené z iného, nedemokratického obdobia…párky…pivo…

 

Tých, ktorí sú rozhodnutí nevoliť, svojím konaním len utvrdíte, že sa rozhodli správne, a to bez ohľadu na to, koľko mediálne známych ľudí Vás deklaratívne podporuje. Je totiž medzi nimi veľa takých, ktorí sa pridajú vždy k mainstreamu, aby sa nepovedalo – pôjdu aj voliť, ale či v ich obálke bude platný hlas, to nezistíte a oni Vám to určite nezavesia na nos. Aj oni už majú akurát dosť všetkých politikov a politických strán, poviem to úprimne ako to cítim ja – parazitov. A čím viac podobných aktivistov, tým vypuklejšie vyznieva túžba po moci, po balíku, a po veľkej moci a po veľkom balíku.

Pán aktivista, NAOZAJ veríte tomu, čo na stránke deklarujete?

 

Pán aktivista, výzva na vašej stránke končí:

„Voľby sú pre nás hlavnou príležitosťou prevziať osobnú zodpovednosť za osud Slovenska, vyjadriť názor na politické dianie a ovplyvniť ho. Určite bude každý z nás voliť inú stranu a iných ľudí, ktorým dokážeme stále dôverovať, ale voliť pôjdeme všetci s pocitom, že pre lepšie Slovensko sme urobili občianske minimum. Hráme o veľa. Poďte voliť!“

No, pán Vavrinčík, voľby, zvolenie poslanca na 4 roky na tvrdú a zodpovednú prácu pre občanov, čo je v našich podmienkach väčšinou sci-fi, bagatelizujete ako občianske minimum? Podľa mňa je to maximum, teda skoro, lebo najvyššiu moc má občan v referende, pravda, muselo by byť záväzné pre parlament. To u nás nie je vinou tých, ktorí v našom parlamente sedeli 25 rokov a ešte stále majú drzosť znova sa uchádzať o mandát? Ako môže občan – volič prevziať osobnú zodpovednosť za osud Slovenska – nemýlite si sprostredkovanú demokraciu (voľba poslancov) s priamou (voľba prezidenta, referendum)? A vy im v tom chcete pomáhať hoci aj za peniaze nádejných voličov.

Na nápravu tohto stavu, kedy občan nemá v skutočnosti žiadnu možnosť kontrolovať prácu poslanca a za jeho nekvalitnú prácu ho nemôže odvolať či „odvoliť“, existuje aj iná cesta.

 

Vaša výzva je na to, aby čo najviac ľudí išlo voliť, skoro jedno ktorú stranu. Výsledkom bude, že malé straničky na čele s veľkými straníckymi fluktuantmi získajú vytúžené aspoň 3 percentá platných hlasov, čo ich už bude oprávňovať cicať verejné finančné prostriedky – teda peniaze zo štátneho rozpočtu… a hurááá, už je v kešeni a 4 roky leháro!

Predseda NR SR p. Danko, odstúpte!

25.04.2017

To nie je prosba. To nie je žiadosť. To je Vaša povinnosť! Nie, nemýlim sa. To čo ste urobili ako najvyšší ústavný činiteľ – predseda Národnej rady Slovenskej republiky, je hanebné porušenie základného zákona Slovenskej republiky – porušenie Ústavy SR. Dať zamestnancom príkaz na porušovanie listového tajomstva!! Hnus. Nechutné, hanebné. Nemáte [...]

Daj, Bože, nech už strelí ten víťazný góóól!

07.03.2016

Keby sa naši hokejisti, ktorých národ miluje, správali tak ako politici, už by si nik nekúpil lístok na zápas, nik by nesadol k obrazovke. Keby každý hral len na svoje triko. O čom hovorí Bugárovo vyhlásenie: Že s SNS do vlády nepôjde a že radšej nové voľby. Áno, pán Bugár? Pre svoju samoľúbosť by ste radšej štátu vyhnali z kasy ďalšie [...]

Číslo 45: Klamstvo alebo nevedomosť kandidáta Cmoreja

04.03.2016

Klamlivý a zastrašujúci blog kandidáta č. 45 strany SaS na stránke www.dennikn, podľa vizitky finančný analytik. Z jeho grafov ma najviac zaujal najmä ten s názvom Koho volil nevolič. To si pán Cmorej naozaj myslí, že, s prepáčením, žerieme seno? Že, ako píše, „Hlasy strán, ktoré sa do parlamentu nedostanú, sa rozdelia medzi víťazov rovnako ako hlasy [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 37
Celková čítanosť: 177033x
Priemerná čítanosť článkov: 4785x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy