Založ si blog

Páni herci a panie herečky, na šnúrke čích gatí visíte?

Pána Martina Hubu, herca, režiséra a vysokoškolského profesora si veľmi vážim a dovolím si tvrdiť, že podobne ako jeho nebohý otec Mikuláš Huba, nestor slovenského herectva a divadelníctva, tak aj Martin svojou prácou udržiava latku slovenskej hereckej a divadelnej kultúry na vysokej úrovni.

Jeho nedávne rozhodnutie (http://aktualne.atlas.sk/umelci-proti-extremu-hercov-hubu-ci-vajdu-znepokojuju-kotlebove-maniere/showbizz/divadlo/) pridať sa k vyjadreniu riaditeľa činohry SND Romana Poláka, ku ktorému sa pridali aj iní herci, ma šokovalo. Propaganda mimovládiek, bulvárnych a tzv. mainstreamových médií, nekultúrnosť, politika, manipulácia médiami, lezenie do zadnice … sú v rozpore so zdravým rozumom. A keďže zdravého rozumu je vždy málo a hlavne nemá prístup k médiám ako napríklad herci, zdá sa, že pravdu majú tí, ktorých je viac vidieť či počuť; tí, ktorí vlastnia alebo ovládajú médiá a tí, ktorí majú momentálne v rukách moc. Zdanie klame.

 

Vážený pán Huba, počin jedného – zľahčím to – úradníka, ktorý dostal od občanov vo voľbách 71 397 hlasov voličov, je podľa Vašich slov nekompetentný. Práve naopak – on je kompetentný, on bol zvolený občanmi. A jeho kompetentnosť a v tejto veci zdravý rozum mu paradoxne vykričala celá tzv. kultúrna obec a celá mimovládna lobby. A to len preto, že podľa nich biele prestáva byť bielym a čierne čiernym. Že cisár je nahý sa nepatrí povedať. Tomu dievčatku, čo to povedalo, to však nikto nevytkol. To dievčatko povedalo pravdu tým, ktorí si pred ňou zakrývali oči. Ten „úradník“ Kotleba si dovolil strážiť peniaze daňových poplatníkov takým spôsobom, že ich svojim správnym rozhodnutím nevynaložil na pseudokultúru, na hnoj v podobe tohto: https://www.youtube.com/watch?t=14&v=olbdkEglc50

A tak sa Vás, pán Huba, pýtam:

Je to Váš osobný názor na vec alebo ste sa len dali zneužiť?

Alebo ste chceli splynúť s davom, z ktorého ste svojou inteligenciou vždy vyčnievali?

Alebo ste usúdili, že už „máte zarobené a je Vám to jedno“?

Alebo ste stratili súdnosť, čo je a čo už nie je kultúra?

Pánom Kotlebom nepodporované štúdio tanca nepropaguje kultúru. To „zakázané“ divadlo, resp. jeho predstavenie totiž vôbec nie je tanec, je to len poskakovanie a lezenie skupiny naháčov. Keby išlo o tanec ako taký (ak ste zabudli, Vaša pani manželka Vám isto rada pripomenie, čo je tanec), ten tanec by bol zjavný aj v primeraných kostýmoch. Nemám nič proti nahému telu; na správnom mieste. Tu však išlo o prezentáciu nahoty v štýle lacného nočného baru, po ktorej môže ešte nasledovať porno na pódiu. Ale to už, pán Huba, nie je umenie, ktoré by malo podporovať Ministerstvo kultúry SR, ani umelci Slovenského národného divadla a ani ich diváci platiaci za predstavenie skutočných umelcov. Žiaľ, v tejto súvislosti musím podotknúť, že kultúra sa už vytráca aj zo SND.

Pán Huba, výťažok z pripravovaného predstavenia, z diváckych vstupeniek, mienite poskytnúť na kompenzáciu finančnej ujmy oného divadla, ktoré chcelo na festivale propagovať pseudokultúru, ktoré sa pomýlilo a vy ho v tom omyle ešte podporujete namiesto toho, aby ste boli vlajkovou loďou kultúry a kultúrnosti tohto národa a povedali, že toto teda naozaj nemá s kultúrou nič spoločné.

Verím, že keby to divadlo propagovalo a produkovalo skutočnú kultúru, že by s dotáciami predseda BB SK neváhal.

 

PS: video YouTube sa spustí ak sa pripojíte na google resp. gmail, má 2 časti – skutočne „zážitok“.

Predseda NR SR p. Danko, odstúpte!

25.04.2017

To nie je prosba. To nie je žiadosť. To je Vaša povinnosť! Nie, nemýlim sa. To čo ste urobili ako najvyšší ústavný činiteľ – predseda Národnej rady Slovenskej republiky, je hanebné porušenie základného zákona Slovenskej republiky – porušenie Ústavy SR. Dať zamestnancom príkaz na porušovanie listového tajomstva!! Hnus. Nechutné, hanebné. Nemáte [...]

Daj, Bože, nech už strelí ten víťazný góóól!

07.03.2016

Keby sa naši hokejisti, ktorých národ miluje, správali tak ako politici, už by si nik nekúpil lístok na zápas, nik by nesadol k obrazovke. Keby každý hral len na svoje triko. O čom hovorí Bugárovo vyhlásenie: Že s SNS do vlády nepôjde a že radšej nové voľby. Áno, pán Bugár? Pre svoju samoľúbosť by ste radšej štátu vyhnali z kasy ďalšie [...]

Číslo 45: Klamstvo alebo nevedomosť kandidáta Cmoreja

04.03.2016

Klamlivý a zastrašujúci blog kandidáta č. 45 strany SaS na stránke www.dennikn, podľa vizitky finančný analytik. Z jeho grafov ma najviac zaujal najmä ten s názvom Koho volil nevolič. To si pán Cmorej naozaj myslí, že, s prepáčením, žerieme seno? Že, ako píše, „Hlasy strán, ktoré sa do parlamentu nedostanú, sa rozdelia medzi víťazov rovnako ako hlasy [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 37
Celková čítanosť: 177060x
Priemerná čítanosť článkov: 4785x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy