Založ si blog

. . . aby sme si rozumeli. Už je po Kačinej svadbe?

Vyzerá to ako napodobenina reklamného sloganu jedného mobilného operátora, v ktorom ide o to, aby ľudia spolu hovorili. Podarilo sa to tak napoly – dnes sa už len hovorí, hoci povedané nedáva zmysel.

Médiá sú plné volieb, v tomto roku viac než po iné roky. Okrem toho už máme za sebou aj niektoré sviatky či voľné dni a cca 20 víkendov. (všimli ste si? …za sebou…) A televízni moderátori a rozhlasoví spíkri nás niekoľkokrát denne zaplavujú oznámením, že voľby (sviatky, víkend…) sú za dverami. Keďže nepodarky sú chytľavé, už sme to mohli počuť aj z úst niektorých politikov. Akoby nebolo zrejmé, že voľby prichádzajú, teda sú pred dverami, ako je pred dverami prichádzajúci hosť a za dverami je ten, ktorý – hurá – už odišiel.

Ak platí, že dva krát dva sú štyri, istotne platí aj to, že čo prichádza je pred dverami a čo odchádza je za dverami. Aspoň tak to vždy bolo, pokým sa nevymenili spíkri. (pre slabších v SJ a silnejších v AJ uvádzam podobnosť: welcome to…)

 

Voľby do EP sú do soboty pred dverami.

Keby boli za dverami, mnohí by v sobotu neprišli, lebo ak podľa spíkrov sú voľby za dverami, poslucháč si povie, že „je po Kačinej svadbe“.

 

V pondelok budeme môcť veselo konštatovať, že víkend i voľby sú viac či menej šťastne za dverami. Lebo aj slovenský jazyk má logiku. Keby sme ju prestali používať, zakrátko by sa nám mohlo stať, že na otázku, kedy sme sa vrátili z dovolenky odpovieme že zajtra a na pozvánku na schôdzu s dátumom konania napíšeme včera, alebo že keď otočíme vodovodným kohútikom, začne sa z neho šíriť plyn a že vodu si natankujeme do nádrže namiesto benzínu. Veď je to jedno. (?)

To len preto, aby sme si rozumeli.

Predseda NR SR p. Danko, odstúpte!

25.04.2017

To nie je prosba. To nie je žiadosť. To je Vaša povinnosť! Nie, nemýlim sa. To čo ste urobili ako najvyšší ústavný činiteľ – predseda Národnej rady Slovenskej republiky, je hanebné porušenie základného zákona Slovenskej republiky – porušenie Ústavy SR. Dať zamestnancom príkaz na porušovanie listového tajomstva!! Hnus. Nechutné, hanebné. Nemáte [...]

Daj, Bože, nech už strelí ten víťazný góóól!

07.03.2016

Keby sa naši hokejisti, ktorých národ miluje, správali tak ako politici, už by si nik nekúpil lístok na zápas, nik by nesadol k obrazovke. Keby každý hral len na svoje triko. O čom hovorí Bugárovo vyhlásenie: Že s SNS do vlády nepôjde a že radšej nové voľby. Áno, pán Bugár? Pre svoju samoľúbosť by ste radšej štátu vyhnali z kasy ďalšie [...]

Číslo 45: Klamstvo alebo nevedomosť kandidáta Cmoreja

04.03.2016

Klamlivý a zastrašujúci blog kandidáta č. 45 strany SaS na stránke www.dennikn, podľa vizitky finančný analytik. Z jeho grafov ma najviac zaujal najmä ten s názvom Koho volil nevolič. To si pán Cmorej naozaj myslí, že, s prepáčením, žerieme seno? Že, ako píše, „Hlasy strán, ktoré sa do parlamentu nedostanú, sa rozdelia medzi víťazov rovnako ako hlasy [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 37
Celková čítanosť: 177036x
Priemerná čítanosť článkov: 4785x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy