Založ si blog

„Šlichta“ v závodnej jedálni

Už koľkýkrát sa zmenil dodávateľ stravy v nemenovanom vyššom štátnom úrade!

A vždy k horšiemu. Naposledy prednedávnom, keď mne záhadným spôsobom získal zmluvu s úradom, že bude prevádzkovať kuchyňu a, čuduj sa svete, aj bufet. A to nie je dobrá správa pre zamestnancov, lebo zanikla konkurencia medzi poskytovateľmi jedla.

 

Horšia správa pre zamestnancov je tá, že im zamestnávateľ (asi na základe onej zmluvy o dodávke jedla) už nebude poskytovať stravné gastro-lístky, ale stravu si budú môcť/musieť objednávať dva dni vopred v miestnej jedálni, kde je výber z troch jedál. Ak sa im nepáči, čo v kuchyni navarili, môžu to skúsiť v bufete, kde zaručene dostanú včerajšie kuchynské soté s dnešným bufetovým iným názvom. Brrr.

(Človeku bolo z toho zle od včera až do dnešného obeda, takže keď dnes to isté zbadal premenované v bufete v nádeji, že si dá niečo iné, mal smolu… a ďalší výber bol tiež na podobnej úrovni.)

 

Dva dni vopred – to je veľké obmedzenie pre tých zamestnancov, ktorým pracovné povinnosti ukladajú byť kedykoľvek na inom mieste  než na tom, kde je „domáca“ jedáleň. Takže často prídu o obed. Ak by mali gastro-lístky, nebol by problém.

Ďalšími poškodenými pri takomto spôsobe zabezpečovania stravy zamestnancom sú tí nešťastníci, ktorí zo zdravotných dôvodov nemôžu jesť śtandardnú stravu – ľudia s celiakiou, s alergiou na laktózu, diabetici, ľudia na šetriacej diéte a v neposlednom rade tí, ktorí majú celkom inú predstavu i skúsenosť o tom, čo znamená  „štandardné jedlo“. Už aj v súvislosti s mnohými potravinovými škandálmi… 

 

Dá sa podľa vás najesť kvalitnej stravy, čiže zjesť kvalitný obed z kvalitných surovín za 3,50 Eura? V tejto nemenovanej tzv. závodnej jedálni nie, za to ručím, ale v prípade gastro-lístka si môžem vybrať jedáleň, resp. reštauráciu a doplatiť za kvalitu.

 

 

A na záver otázka:

Môže nás/vás zamestnávateľ prinútiť jesť zlé jedlo:

len preto, že spísal zmluvu na dodávku jedla s dodávateľom, ktorý sa bojí konkurencie?

alebo preto, že to „celkom chutí“ niektorým, ktorí z rôznych dôvodov asi ešte nejedli skutočne dobré jedlo, také, ktoré netreba zaliať „panákom“ na podporu trávenia?

alebo jednoducho preto, že vám druh takého jedla nechutí, neprospieva, dokonca spôsobuje tráviace problémy v podobe „rýchleho čreva“, ťažoby a pod., v konečnom dôsledku poškodzuje zdravie???

 

 

Dovetok:

Ak by ste hľadali v miestnej jedálni alebo bufete „pánov“ z toho nemenovaného vyššieho štátneho úradu, hľadali by ste márne. Garantujem vám, že oni na tú šlichtu nechodia.

Predseda NR SR p. Danko, odstúpte!

25.04.2017

To nie je prosba. To nie je žiadosť. To je Vaša povinnosť! Nie, nemýlim sa. To čo ste urobili ako najvyšší ústavný činiteľ – predseda Národnej rady Slovenskej republiky, je hanebné porušenie základného zákona Slovenskej republiky – porušenie Ústavy SR. Dať zamestnancom príkaz na porušovanie listového tajomstva!! Hnus. Nechutné, hanebné. Nemáte [...]

Daj, Bože, nech už strelí ten víťazný góóól!

07.03.2016

Keby sa naši hokejisti, ktorých národ miluje, správali tak ako politici, už by si nik nekúpil lístok na zápas, nik by nesadol k obrazovke. Keby každý hral len na svoje triko. O čom hovorí Bugárovo vyhlásenie: Že s SNS do vlády nepôjde a že radšej nové voľby. Áno, pán Bugár? Pre svoju samoľúbosť by ste radšej štátu vyhnali z kasy ďalšie [...]

Číslo 45: Klamstvo alebo nevedomosť kandidáta Cmoreja

04.03.2016

Klamlivý a zastrašujúci blog kandidáta č. 45 strany SaS na stránke www.dennikn, podľa vizitky finančný analytik. Z jeho grafov ma najviac zaujal najmä ten s názvom Koho volil nevolič. To si pán Cmorej naozaj myslí, že, s prepáčením, žerieme seno? Že, ako píše, „Hlasy strán, ktoré sa do parlamentu nedostanú, sa rozdelia medzi víťazov rovnako ako hlasy [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 37
Celková čítanosť: 177053x
Priemerná čítanosť článkov: 4785x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy