Založ si blog

„Volajte, esemeskujte, píšte“, povedal dnes ráno moderátor

Moderátor dnes ráno, ako aj po iné rána aj iní moderátori ranného vysielania Rádia Slovensko, vyzýval spoluobčanov na zaslanie názorov k aktuálnej téme.

 

 

 

Dnešná ranná téma je, ako povedal moderátor, globálny konflikt v Sýrii. Zopakoval to aj po krátkych správach o pol ôsmej a vyzýval poslucháčov, aby vyjadrili svoj názor, či sa máme zapojiť do riešenia tohto konfliktu. Chcel poznať názory občanov. Aj niektoré z nich prečítal.

 

 

Pomenujme veci pravým menom.

 

Túto vetu som chcela použiť ako titulok môjho nového článku o inom probléme, nie o Sýrii. Ale tá veta sa vzťahuje na všetko okolo nás, a tak teda píšem teraz o Sýrii. Vlastne nie o Sýrii, ale o plánovanom útoku Júesej na Sýriu.

 

Konflikt v Sýrii nie je globálny (celosvetový), nie je ani len medzinárodný (napr. medzi dvoma krajinami). Je to konflikt miestny. Sýrsky.

 

Magnáti v Júesej sú už celí nedočkaví, aby mohli konečne predávať štátu (rozumej –  štátu Júesej) svoje zbrane na použitie v Sýrii. A zarobiť za pár mesiacov, možno rokov, veľmi tučný balík of bucks. Čo na tom, že tam bude vojna, že zahynie veľa ľudí, že mnohí –  vojnu preživší – ostanú s trvalými následkami na zdraví – veď potom zas nastúpi farmaceutický kolos, aby tam vyviezol svoje nepoužit(eľn)é lieky. „Biznis is biznis“ a my Amíci, rádoby svetovládcovia, sami seba pasovaní za svetového policajta zasa zarobíme. A ukážeme svetu, že naše záujmy aj v Sýrii si ustrážime a od vás ostatných v Oesen, ktorí si myslíte, že o niečom naozaj rozhodujete, chceme materiálnu alebo aspoň morálnu podporu. So ziskom si už poradíme sami. Najdôležitejšie zo všetkého sú naše záujmy a že naše záujmy sú celosvetové, teda globálne (pozrite, kde všade sme už vykopali vojnovú sekeru!), preto sme aj konflikt v Sýrii nazvali globálnym, aby sa vám to v tom Oesen ľahšie prekúsavalo.

A na duchom chudobnom Slovensku už opakujeme a éterom šírime, že konflikt je globálny…

 

Už len jedna otázka pre tých, čo nemajú vlastný názor:

 

Ak by sa dnes – zajtra u nás postavila pravica (tá úbohá, totálne neschopná – veď to berte len ako ilúziu, že čo by ak by…), teda pravica proti ľavici a nedajbože by došlo aj k použitiu vodného dela ako napr. v roku 1988 (vtedy u nás asi ešte nepoznali sarín) a boli by (veď onehdy aj boli) nejakí zranení, tobôž mŕtvi, bolo by fér, keby sem nabehli Amíci a začali nám tu medzi nami „robiť poriadky“? Veď naša pravica a ľavica sú ako manželia. Rozhádajú sa, vynadajú si, sledujú jeden druhého, kontrolujú peňaženky, ale aj tak ostávajú spolu, lebo je to obojstranne výhodné, jeden druhého potrebujú, dokonca spolu spávajú.

 

Nemiešajme sa teda do cudzieho manželstva, ani do vnútorného konfliktu iného štátu.

 

A nazývajme veci pravým menom. Veď už máme 40-ročnú skúsenosť a mali by sme byť dospelí.

 

PS: Mohli by sme skúsiť takúto pomoc: http://www.vyveska.sk/modlitbove-stretnutie-za-pokoj-v-syrii-s-mons-s-zvolenskym.html

Kto sa pridá?

 

Predseda NR SR p. Danko, odstúpte!

25.04.2017

To nie je prosba. To nie je žiadosť. To je Vaša povinnosť! Nie, nemýlim sa. To čo ste urobili ako najvyšší ústavný činiteľ – predseda Národnej rady Slovenskej republiky, je hanebné porušenie základného zákona Slovenskej republiky – porušenie Ústavy SR. Dať zamestnancom príkaz na porušovanie listového tajomstva!! Hnus. Nechutné, hanebné. Nemáte [...]

Daj, Bože, nech už strelí ten víťazný góóól!

07.03.2016

Keby sa naši hokejisti, ktorých národ miluje, správali tak ako politici, už by si nik nekúpil lístok na zápas, nik by nesadol k obrazovke. Keby každý hral len na svoje triko. O čom hovorí Bugárovo vyhlásenie: Že s SNS do vlády nepôjde a že radšej nové voľby. Áno, pán Bugár? Pre svoju samoľúbosť by ste radšej štátu vyhnali z kasy ďalšie [...]

Číslo 45: Klamstvo alebo nevedomosť kandidáta Cmoreja

04.03.2016

Klamlivý a zastrašujúci blog kandidáta č. 45 strany SaS na stránke www.dennikn, podľa vizitky finančný analytik. Z jeho grafov ma najviac zaujal najmä ten s názvom Koho volil nevolič. To si pán Cmorej naozaj myslí, že, s prepáčením, žerieme seno? Že, ako píše, „Hlasy strán, ktoré sa do parlamentu nedostanú, sa rozdelia medzi víťazov rovnako ako hlasy [...]

UA Vojak / UA Armáda / Bachmut / Doneck /

ONLINE: Hlasovanie o pomoci Ukrajine v USA oddelia od balíka pre Izrael. Bez pomoci budú ruské útoky hrozivejšie

16.04.2024 06:10, aktualizované: 06:39

O vojenskej pomoci pre Ukrajinu a Izrael sa nebude v americkej Snemovni reprezentantov hlasovať spolu.

Irán, Izrael

Izrael verzus Irán: ako môže vyzerať odveta? + graf

16.04.2024 06:00

Irán bol cez víkend na Izrael schopný vypáliť okolo 350 dronov a balistických a riadených striel. Aká by mohla byť odveta židovského štátu?

macron

Svetoví darcovia prisľúbili Sudánu pomoc vo výške dvoch miliárd eur. Už rok tam zúri občianska vojna

15.04.2024 23:46

Macron to oznámil na záver medzinárodnej konferencie v Paríži. Jej cieľom bolo získať podporu pre Sudáncov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 37
Celková čítanosť: 176876x
Priemerná čítanosť článkov: 4780x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy