Založ si blog

Naozaj vás nemám vyšetriť?

„Naozaj vás nemám vyšetriť?“, spýtal sa už po tretíkrát lekár a ona už po tretíkrát tvrdošijne odmietla tú ponúkanú, pridanú lekársku prehliadku vrchnej časti tela. Veď načo aj? Práve pred dvoma týždňami takú absolvovala u lekára, ku ktorému chodí na to „prehmatávacie“ i sonografické vyšetrenie pravidelne už vyše pätnásť rokov. „Tak teda nie, keď nechcete“, povedal lekár a ona s pozdravom vyšla z ambulancie.

Nechcela uveriť tomu, čo videla na výpise z účtu poistenca našej najväčšej zdravotnej poisťovne. Ten lekár si tú službu naúčtoval aj napriek odmietnutiu. Veď to stálo len 10,95 Eura a ešte k tomu pri tej sume stálo meno iného lekára, ktorého nikdy predtým nevidela.

 

Počúvam, premýšľam a rozhodnem sa, že si v poisťovni vyžiadam GRID kartu poistenca, aby som si aj ja mohla skontrolovať účet poistenca. Každý, kto má prístup k internetu, si môže do svojho účtu nazrieť a skontrolovať, koľko stála lekárska prehliadka, ktorú absolvoval, aké lieky a za koľko mu boli predpísané a aj kapitačný príspevok poisťovne jeho všeobecnému lekárovi, zubárovi či gynekológovi. Výpis si poistenec môže skontrolovať aj za niekoľko minulých rokov. Tak teda pozerám a keďže pamäť mi ešte slúži, idem si oči vyočiť.

– Nejaký mne neznámy lekár mi kedysi dávno predpísal liek, o ktorom som v tom čase nechyrovala, že taký liek existuje.

Pomyslela som si – to bolo už dávno, možno to bol nejaký „omyl“, a ak nie, možno sa pomery zmenili, skúsim minulý a súčasný rok.

– Jedno z ošetrení u odborného lekára mi „vraj“ urobil majiteľ kliniky, do ktorej chodím občas za tým mojim lekárom, ktorý mi vždy dá do poriadku koleno, ale u onoho lekára – majiteľa kliniky som v živote nebola, ošetruje ma ten môj lekár.

– Vyšetrenie bodiek u kožnej a predpísanie nejakej masti mi podľa výpisu tiež urobila iná lekárka, než tá, ktorá mi napísala správu a opečiatkovala ten recept.

 

Asi to zle chápem, že to nie je v poriadku. Asi je v našej krajine kolegialita na oveľa vyššej úrovni, než sa zdalo. Dokonca medzi lekármi je na takej vysokej úrovni, že pokojne si jeden druhému pripisujú výkony, aby ten druhý, chudák, mal čo do úst vložiť, aby ten neambulujúci lekár mal započítanú prax, aby… a aby…

 

Vyzývam spoluobčanov, aby

v prípade, že nemajú prístup k počítaču a internetu:

– požiadali svoju zdravotnú poisťovňu o výpis z účtu poistenca hoci aj za posledných 10 rokov a dali si poslať ten výpis poštou. Stojí to len 66 centov, ale to, čo sa z neho dozvedia, STOJÍ ZA TO!

– V prípade, že majú PC a internet:

– aby si v poisťovni požiadali o vystavenie GRID karty (je to na počkanie) a kontrolovali si svoj účet poistenca – STOJÍ TO ZA TO!

A čo je dôležité: prosím, posielajte tieto svoje zistenia na

Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou,

a na Ministersvo zdravotníctva SR. PS: Stačilo by aspoň poslať link na tento článok spomenutým úradom.

Predseda NR SR p. Danko, odstúpte!

25.04.2017

To nie je prosba. To nie je žiadosť. To je Vaša povinnosť! Nie, nemýlim sa. To čo ste urobili ako najvyšší ústavný činiteľ – predseda Národnej rady Slovenskej republiky, je hanebné porušenie základného zákona Slovenskej republiky – porušenie Ústavy SR. Dať zamestnancom príkaz na porušovanie listového tajomstva!! Hnus. Nechutné, hanebné. Nemáte [...]

Daj, Bože, nech už strelí ten víťazný góóól!

07.03.2016

Keby sa naši hokejisti, ktorých národ miluje, správali tak ako politici, už by si nik nekúpil lístok na zápas, nik by nesadol k obrazovke. Keby každý hral len na svoje triko. O čom hovorí Bugárovo vyhlásenie: Že s SNS do vlády nepôjde a že radšej nové voľby. Áno, pán Bugár? Pre svoju samoľúbosť by ste radšej štátu vyhnali z kasy ďalšie [...]

Číslo 45: Klamstvo alebo nevedomosť kandidáta Cmoreja

04.03.2016

Klamlivý a zastrašujúci blog kandidáta č. 45 strany SaS na stránke www.dennikn, podľa vizitky finančný analytik. Z jeho grafov ma najviac zaujal najmä ten s názvom Koho volil nevolič. To si pán Cmorej naozaj myslí, že, s prepáčením, žerieme seno? Že, ako píše, „Hlasy strán, ktoré sa do parlamentu nedostanú, sa rozdelia medzi víťazov rovnako ako hlasy [...]

Gorazdova 27, bratislava, vila, Danko

Nielen prezidentská vila chátra. Štát odkúpil miliónové nehnuteľnosti aj pre šéfa parlamentu, nikto v nich však nebýva

23.04.2024 09:00

Žiaden šéf Národnej rady SR sa do nej totiž nenasťahoval, ani len v jej priestoroch neprijal žiadnu oficiálnu návštevu.

deviataci, Banská Bystrica, protidrogový vlak

Špeciálny vlak ukazuje, čo spôsobujú tvrdé drogy. Autor projektu Revolution train vychádza z vlastnej skúsenosti

23.04.2024 09:00

Na nebezpečenstvo drog upozorňuje v týchto dňoch slovenských deviatakov špeciálny vlak Revolution train, v ktorom sa o príčinách, vývoji a dôsledkoch závislosti dozvedajú zážitkovou formou.

Russia Victory Day Parade ruskí vojaci

Výdavky na zbrojenie rekordne rastú. Vojna na Ukrajine rozhýbala NATO

23.04.2024 08:00

Celkové vojenské výdavky vo svete dosiahli vlani až 2,443 bilióna dolárov, čo je najvyššia suma od roku 1988.

americkí vojaci

Na americké jednotky v Iraku a Sýrii útočili dvakrát v priebehu 24 hodín

23.04.2024 06:52

Dva drony zostrelili v pondelok neďaleko leteckej základne v západoirackej provincii Anbár.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 37
Celková čítanosť: 177008x
Priemerná čítanosť článkov: 4784x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy