Založ si blog

Boja sa. A možno sú tak nastavení.

Nechcela som to hneď do titulku napísať, ale myslím si, že to nie je o strachu. Sme národ pokakaných. Našťastie, nie všetci potrebujeme plienku.

 

 

 

 

Minulý týždeň mi zarezonovali dve „akcie“, ktoré v svojej podstate nemajú nič spoločné.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Najprv som počula vyjadrenie pani poslankyne Magdy Vášáryovej, že v petícii za vymenovanie Čentéša už nemá význam pokračovať, že petíciu podpísalo len asi tridsaťtisíc občanov a že tých podpisov by bolo asi viac, ale vraj sú indície, že ľudia mali strach. Báli sa zverejniť svoje  meno, adresu. Báli sa, aby sa NIEKTO nedozvedel, čo si skutočne o danej veci myslia.

 

V tom istom týždni mi prišla mailom iná petícia, ktorú by bolo načim podpísať. Taká internetová petícia má výhodu, ktorá je len zdanlivá – ponúka možnosť zverejniť či nezverejniť svoje meno a adresu v zozname podpísaných. A tak mnohí hoci bez strachu podpíšu, zakliknú možnosť „nezverejniť“, aby náhodou sused, kolega alebo šéf nevedel, či som „za“, lebo čo ak si niekto vyroluje zoznam tých, čo pred ním už tú dobrú vec podpísali. Čo ak tam nájde moje meno a z toho si vydedukuje, ako zmýšľam?

 

Čo na tom, že pri kávičke si o tom podebatujeme, vyplačeme sa z krívd, ktoré sú nám spôsobené. Čo na tom, že sa kvôli rôznym názorom aj pohádame. Ak však máme dostáť svojmu slovu tým, že ho verejne potvrdíme svojím podpisom, že ten podpis má za určitých okolností veľkú váhu, sme pokakaní. Už len púha predstava, že by sme mali niesť zodpovednosť za svoje slová a činy nám roztrasie vnútornosti. Zadarmo niesť kožu na trh?

Môj kolega by povedal: Sú ešte mladí.

Ja by som sa ho spýtala: Dokedy budú potrebovať plienku?

 

 

Predseda NR SR p. Danko, odstúpte!

25.04.2017

To nie je prosba. To nie je žiadosť. To je Vaša povinnosť! Nie, nemýlim sa. To čo ste urobili ako najvyšší ústavný činiteľ – predseda Národnej rady Slovenskej republiky, je hanebné porušenie základného zákona Slovenskej republiky – porušenie Ústavy SR. Dať zamestnancom príkaz na porušovanie listového tajomstva!! Hnus. Nechutné, hanebné. Nemáte [...]

Daj, Bože, nech už strelí ten víťazný góóól!

07.03.2016

Keby sa naši hokejisti, ktorých národ miluje, správali tak ako politici, už by si nik nekúpil lístok na zápas, nik by nesadol k obrazovke. Keby každý hral len na svoje triko. O čom hovorí Bugárovo vyhlásenie: Že s SNS do vlády nepôjde a že radšej nové voľby. Áno, pán Bugár? Pre svoju samoľúbosť by ste radšej štátu vyhnali z kasy ďalšie [...]

Číslo 45: Klamstvo alebo nevedomosť kandidáta Cmoreja

04.03.2016

Klamlivý a zastrašujúci blog kandidáta č. 45 strany SaS na stránke www.dennikn, podľa vizitky finančný analytik. Z jeho grafov ma najviac zaujal najmä ten s názvom Koho volil nevolič. To si pán Cmorej naozaj myslí, že, s prepáčením, žerieme seno? Že, ako píše, „Hlasy strán, ktoré sa do parlamentu nedostanú, sa rozdelia medzi víťazov rovnako ako hlasy [...]

Illinois, police

Útok nožom v Illinoise si vyžiadal štyroch mŕtvych a päť zranených

28.03.2024 10:46

Podozrivého muža policajti zadržali. Motív útoku nebol bezprostredne známy.

Baltimore most loď nákladná

Po zrútení mosta v Baltimore našli telá dvoch zo šiestich nezvestných osôb

28.03.2024 10:12

Obrovská nákladná loď, ktorú nebolo možné ovládať a následne narazila do mosta, absolvovala predtým v miestnom prístave „bežnú údržbu motora“.

Rakva / Rakvy / Cintorín / Pohreb /

Nadúmrtnosť po troch rokoch klesla takmer na nulu, podpísali sa pod to dva hlavné faktory

28.03.2024 09:50

Počet zomretých vlani klesol v porovnaní s rokom 2022 vo všetkých krajoch Slovenska.

Štefan Harabin

To je nejaká partizánčina. Harabin poprel podporu Pellegrinimu

28.03.2024 09:00, aktualizované: 10:05

V médiách sa ráno objavila správa, že Harabin pôjde voliť v druhom kole šéfa Hlasu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 37
Celková čítanosť: 176767x
Priemerná čítanosť článkov: 4777x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy