Založ si blog

No a čo? !

No a čo, keď si všeobecní lekári vylobovali výmenné lístky?! (Lebo sa nevedia dohodnúť s poisťovňou na cene či hodnote bodu, tak zarobia tých svojich 40 grošov takto.)

 

No a čo, keď to poisťovňu bude stáť viac?! (Veď vládneme, tak zvýšime aj percento odvodov pre poisťovne.)

 

No a čo, keď sa pacient nabehá?! (Jeden deň pre výmenný lístok, druhý deň špecialistovi a tretí deň naspäť k všeobecnému lekárovi, aby si ten znova mohol zapísať a od poisťovne vyúčtovať výkon.)

 

„Chceme, aby bol systém postavený na manažovaní pacientov všeobecnými lekármi,“ povedala pani ministerka. Vlastne im ide o to, aby nás riadili – manažovali. TO JE ONO! Manažovať človeka, manažovať pacienta. Akoby pacient, ktorého bolí ucho, potreboval manažéra na to, aby sa dostal na ORL. Akoby už človek, ktorého niečo bolí, potratil zdravý rozum.

 

Pani ministerka poukázala, že niektorí pacienti sú bezradní a „pobehujú“ v systéme. Nuž, po tejto úprave budú pobehovať po poliklinikách a nemocniciach. A v menších mestách alebo dedinách, kde na jednej adrese ordinuje len všeobecný lekár, bude treba potom v lepšom prípade nasadnúť do auta, inak do autobusu a tradá k špecialistovi. Na dedinách je to horšie, lebo autobus tak často nechodí a kým sa ten človek s barlami a boľavým uchom od prievanu dostane na ORL, získa v autobuse prievan aj na oko. A keďže už ten chudák je celý dopletený, zháči sa, že nemá lístok k očnému a v neistote či ho aj tam potrebuje alebo nie, na druhý deň celú perepúť absolvuje znova. A je šťastný, ak v tom utobuse nechytí aj tú svinskú chrípku!

 

Ja, na rozdiel od pani ministerky, si myslím, že normálny človek vie, že keď ho bolí ucho alebo rameno, má ísť na ORL (teda krčné-nosné-ušné oddelenie) alebo k ortopédovi. Ba myslím si, že to vedia skoro všetci. Tí, ktorí váhajú ku ktorému špecialistovi ísť, aj tak pôjdu najprv k všeobecnému lekárovi. A je to jasné všetkým, len pánom a paniam na MZ SR nie. Tak teda tí nech sa predtým zastavia u toho všeobecného.

 

Len tých pánov a panie z ministerstva prosím, aby mi vysvetlili, ako dokáže výmenný lístok zvýšiť kvalitu poskytnutej zdravotnej starostlivosti.

 

Pani ministerka, máte nás za debilov?

Predseda NR SR p. Danko, odstúpte!

25.04.2017

To nie je prosba. To nie je žiadosť. To je Vaša povinnosť! Nie, nemýlim sa. To čo ste urobili ako najvyšší ústavný činiteľ – predseda Národnej rady Slovenskej republiky, je hanebné porušenie základného zákona Slovenskej republiky – porušenie Ústavy SR. Dať zamestnancom príkaz na porušovanie listového tajomstva!! Hnus. Nechutné, hanebné. Nemáte [...]

Daj, Bože, nech už strelí ten víťazný góóól!

07.03.2016

Keby sa naši hokejisti, ktorých národ miluje, správali tak ako politici, už by si nik nekúpil lístok na zápas, nik by nesadol k obrazovke. Keby každý hral len na svoje triko. O čom hovorí Bugárovo vyhlásenie: Že s SNS do vlády nepôjde a že radšej nové voľby. Áno, pán Bugár? Pre svoju samoľúbosť by ste radšej štátu vyhnali z kasy ďalšie [...]

Číslo 45: Klamstvo alebo nevedomosť kandidáta Cmoreja

04.03.2016

Klamlivý a zastrašujúci blog kandidáta č. 45 strany SaS na stránke www.dennikn, podľa vizitky finančný analytik. Z jeho grafov ma najviac zaujal najmä ten s názvom Koho volil nevolič. To si pán Cmorej naozaj myslí, že, s prepáčením, žerieme seno? Že, ako píše, „Hlasy strán, ktoré sa do parlamentu nedostanú, sa rozdelia medzi víťazov rovnako ako hlasy [...]

Rusko, Ukrajina, vojna, konflikt, Donbas

Omilostení zločinci páchajú v Rusku zverstvá. Brutálne vraždy a znásilnenia veteránov z frontu otriasli krajinou

24.04.2024 16:17

Bývalý vojak svoju obeť najskôr uškrtil a potom rozrezal jej telo na menšie časti, ktoré natlačil do dvojice kufrov. Ďalší brutálne zavraždil a znásilnil penzistku.

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 37
Celková čítanosť: 177018x
Priemerná čítanosť článkov: 4784x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy