Založ si blog

Pani, tieto vám vydržia 30 rokov.

 

 

Štandardná veta, ktorou vás chcú montážne firmy presvedčiť, aby ste pri výmene okien uprednostnili plastové.

 

Aj v našom paneláku už sotva nájdete pôvodné drevené okná. Popri zatepľovacích prácach okná vymieňali už len tí poslední.  Naše okná už majú jedenásť rokov. Tiež sú plastové, našťastie, majú už kvalitnejšie viackomorové rámy. Po tých jedenástich  rokoch ešte nevyzerajú zle, čistím ich šetrne, ale už na nich badať vplyv počasia. Gumové tesnenia sú porézne. Spozorovala som to len nedávno pri čistení okien, že mi ostala čierna farba na handre. Asi bude treba natierať glycerínom, alebo nejakým iným, vhodnejším prípravkom. Nádejam sa, že tesnenie sa dá po čase vymeniť a okná budú stále dobré. Možno ozaj vydržia tých 30 rokov, ale s istotou to nevieme povedať, lebo tu ešte nikto nemá plastové okná 30, nieto viac rokov. Takže to beriem len ako prísľub, ale viete ako je to so sľubmi?!

Aj dnes sa nám mnohí snažia kadečo nasľubovať, dokonca niektoré tie sľuby už od začiatku vyvolávajú obavy.

Napríklad takýto: že dieťaťu je lepšie, ak je vychovávané v „rodine“ dvoch homosexuálov, než v rodine možno občas rozhádaných, ale rodičov, kde má svoju nezastupiteľnú úlohu otec a matka. A že akýže zlý vplyv by na dieťati zanechala výchova v „rodine“, kde úlohu otca aj matky sprostredkúvajú „otec“ a „otec“ alebo „matka“ a „matka“.

Povedzte mi, prosím, je tu medzi nami niekto 30 až 50-ročný, kto vyrastal v „rodine“ dvoch homosexuálov alebo lesieb? Predpokladám, že nie. Ako teda môže niekto tvrdiť, že to bude dobré pre dieťa/deti, pre spoločnosť?

PS: Tie pôvodné drevené okná už mali 40 rokov a keby boli kvalitnejšie vypracované, vydržali by isto ešte ďalších 40 rokov. Tie na dedkovom dome majú vyše 90 rokov, stále sú dobré; pamätajú poctivú prácu i materiál. Taká klasika, ako rodina.

Predseda NR SR p. Danko, odstúpte!

25.04.2017

To nie je prosba. To nie je žiadosť. To je Vaša povinnosť! Nie, nemýlim sa. To čo ste urobili ako najvyšší ústavný činiteľ – predseda Národnej rady Slovenskej republiky, je hanebné porušenie základného zákona Slovenskej republiky – porušenie Ústavy SR. Dať zamestnancom príkaz na porušovanie listového tajomstva!! Hnus. Nechutné, hanebné. Nemáte [...]

Daj, Bože, nech už strelí ten víťazný góóól!

07.03.2016

Keby sa naši hokejisti, ktorých národ miluje, správali tak ako politici, už by si nik nekúpil lístok na zápas, nik by nesadol k obrazovke. Keby každý hral len na svoje triko. O čom hovorí Bugárovo vyhlásenie: Že s SNS do vlády nepôjde a že radšej nové voľby. Áno, pán Bugár? Pre svoju samoľúbosť by ste radšej štátu vyhnali z kasy ďalšie [...]

Číslo 45: Klamstvo alebo nevedomosť kandidáta Cmoreja

04.03.2016

Klamlivý a zastrašujúci blog kandidáta č. 45 strany SaS na stránke www.dennikn, podľa vizitky finančný analytik. Z jeho grafov ma najviac zaujal najmä ten s názvom Koho volil nevolič. To si pán Cmorej naozaj myslí, že, s prepáčením, žerieme seno? Že, ako píše, „Hlasy strán, ktoré sa do parlamentu nedostanú, sa rozdelia medzi víťazov rovnako ako hlasy [...]

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Video zo zdemolovania semaforu stále nezverejnili

26.04.2024 09:26

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 37
Celková čítanosť: 177045x
Priemerná čítanosť článkov: 4785x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy